Maidanil võeti maha viimased barrikaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidan enne Ukraina kriisi puhkemist
Maidan enne Ukraina kriisi puhkemist Foto: Wikimedia

Kommunaaltöötajad ja vabatahtlikud puhastasid laupäeval Maidani viimastest barrikaadidest ja rehvidest, mis olid linna Iseseisvuse väljakule jäänud pärast endise presidendi Viktor Janukovõtši kukutamiseni viinud proteste.

Väljakule on jäänud mõned telgid. Ukraina meedia tsiteeris Kiievi linnapead Vitali Klõtškod, kelle sõnul jõudsid võimud kokkuleppele protestijate riismetega vaba liikumise taastamises Kreštšatiki bulvaril.

«Kiievi linnapea osales Maidani puhastamisel,» säutsus Klõtško erakonna UDAR-i pressiteenistus suhtlusvõrgustikus Twitter.

Maidanil puhkesid 2013. aasta novembris meeleavaldused valitsuse otsuse vastu loobuda assotsiatsioonileppe allkirjastamisest Euroopa Liiduga. Peatselt Janukovõtši valitsuse vastasteks protestideks üle kasvanud massimeeleavaldused kulmineerusid tänavu veebruaris Janukovõtši tagandamise ja riigist põgenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles