Vene karud jäävad Poola õunu igatsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva loomaaia pruunkaru basseiniveest jahutust otsimas.
Moskva loomaaia pruunkaru basseiniveest jahutust otsimas. Foto: Repro

Paljud tänavu 150. sünnipäeva tähistava Moskva loomaaia asukad saavad esimeste seas tunda toidukeelu tagajärgi oma menüüs. Siiani on selles leidunud rohkelt Hollandi juurvilju ja Poola õunu. Viimaseid armastasid eriti karud.

«Üldiselt anname importtooteid loomadele erinevatel põhjustel, mille seas on nii nende endi eelistused kui ka hind,» rääkis loomaaia pressiesindaja. «Me vaatame, mida teha annab, aga lihtne see olema ei saa.»

Pressiesindaja sõnul valmistab neile suurt muret uute kala- ning puu- ja juurviljatarnijate leidmine, eriti just selleri ja õunte osas. «Paljud loomad söövad õunu ja me ostsime Poola õunu, mis olid hea kvaliteediga ja odavad,» meenutas ta.

Lisaks kehtestas Venemaa veterinaarinspektsioon sel nädalal eurooplastele veel teisigi loomi puudutavaid keelde. Nimelt ei tohi nüüd teatud Bulgaaria, Itaalia ja Kreeka piirkondadest importida veise-, kitse- ja lambaspermat. Keelatud on ka kari-, tsirkuse- ja loomaaialoomade sissetoomine. Keeld laieneb muuseas sellistele loomadele nagu kaamelid ja laamad, kuigi ükski neist Vahemere äärde jäävatest riikidest pole tuntud kui suur selliste loomade kasvataja.

Keelu põhjuseks toodi lammaste katarraalse palaviku ehk sinikeele oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles