Armeenia hoiatas, et võib end kaitsta ballistiliste rakettidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sargsjan (v) ja tema Aserbaidžaani kolleeg Ilham Alijev (p) koos Venemaa peaminister Dmitri Medvedeviga
Armeenia president Serž Sargsjan (v) ja tema Aserbaidžaani kolleeg Ilham Alijev (p) koos Venemaa peaminister Dmitri Medvedeviga Foto: Astakhov Dmitry/ITAR-TASS

Armeenia president Serž Sargsjan hoiatas, et riigi kaitseväel on vahendeid, millega vastata Jerevani pihta antava raketirünnaku korral.

«Me kõik oleme teadlikud poolte sõjalistest võimalustest. Jah, ma ei karda öelda, et sõja taaspuhkemise korral võib Aserbaidžaani sõjavägi jõuda Nahhitševanist ka Jerevanini, kuid selline tegevus ei jää kunagi karistamatuks,» ütles Sargsjan usutluses telekanalile Armnews.

Tema sõnul on Aserbaidžaani juhtkond teadlik sellest, millised on Armeenia armee võimalused ja võimsused.

«Nad teavad väga hästi, et meil on olemas ballistilised raketid, mille tegevusraadius ületab 300 kilomeetrit ning mis võivad ükskõik millise õitsva asula varemeteks lühikese ajaga muuta sarnaselt sellele, milline on praegu Agdam. See on valiku küsimus. Kui nad otsustavad, et tuleb sõjategevust alustada ning valivad sihtmärkideks mitte ainult Armeenia piiriäärseid asulaid, siis mõelgu oma vastutuse peale,» ütles Sargsjan, kommenteerides meedias levivaid teateid, et Aseri raketid «võivad Jerevani maamunalt minema pühkida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles