Medvedev tegi asetäitjatele ülesandeks toiduainete hindu monitoorida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduainetepood Moskvas 7. augusti seisuga.
Toiduainetepood Moskvas 7. augusti seisuga. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev tegi asepeaministritele Igor Šuvalovile ja Arkadi Dvorkovitšile ülesandeks seada sisse toiduainete hindade monitooringusüsteem, mille põhjuseks on mitmete kaupade sisseveokeeld.

Valitsusjuhi korraldusel tuleb hindade liikumiste jälgimisse kaasata põllumajanduse ja tööstuskaubanduse ministeeriumid ning tolliamet. 

Vene presidendi Vladimir Putini 6. augustil allakirjastatud korralduse järgi ei tohi Euroopa Liidust, Ameerika Ühendriikidest, Austraaliast, Kanadast ja Norrast sisse vedada näiteks looma-, linnu- ja sealiha, juustu ja piimatooteid, puu- ja juurvilju ning kala. Keeld kehtib esialgu aasta.

Medvedevi sõnul on tähtis, et tootjad ja kaubandusvõrgud oleks omavahel ühenduses. «Äärmiselt oluline on jätkata suhtlemist toidukaupade tarnijatega, sest sellest, kuidas nad korraldavad oma töid uutes tingimustes, sõltub olukord meie maa toiduaineteturul,» rõhutas ta.        

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles