USA ei kavatse õhurünnakuid Iraagis laiendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõjaväega liitunud šiia vabatahtlikud Bagdadi lähedal treeningul.
Iraagi sõjaväega liitunud šiia vabatahtlikud Bagdadi lähedal treeningul. Foto: SCANPIX

USA ei kavatse laiendada oma õhurünnakuid Iraagis, jätkatakse kaitseoperatsioonidega, mille eesmärgiks on oma kodanike ja jeziidide usuvähemuse kaitsmine, teatas esmaspäeval Ühendriikide kaitseministeerium.

"Pole kavatsust laiendada praegust enesekaitsele keskendunud õhukampaaniat," ütles kindralleitnant William Mayville ajakirjanikele.

USA on alustanud relvade ja laskemoona saatmist sunniitide äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu võitlevatele Iraagi kurdide pešmergavägedele, teatas Ühendriikide välisministeerium esmaspäeval. Kurdid on saanud juunis alanud ISi pühasõdalaste pealetungi tõrjumisega paremini hakkama kui Iraagi valitsusväed.

USA-l on autonoomse Kurdistani pealinnas Arbilis konsulaat ja teised rajatised, samuti tegutsevad seal Ühendriikide sõjalised instruktorid.

IS on alates juuni algusest vallutanud suured alad viies Iraagi põhja- ja kirdeprovintsis, sundides valitsusvägesid ja kurdi pešmergavõitlejaid taganema. Äärmuslaste kätte langes riigi suuruselt teine linn Mosul ja viimastel päevadel ka linnad, kus elasid varem kristlased ja jeziidid. Iraagi vaimulike sõnul on islamistid sundinud 100 000 kristlast põgenema ning eemaldanud kirikutelt riste ja hävitanud ürikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles