Rootslane läks prostituutide hinna pärast politseisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi Rootsis on seksi ostmine juba aastaid keelatud, otsustas üks 55-aastane mees ometigi Göteborgis politseile kaevata, et prostituudid temalt liiga palju raha küsisid. Nüüd ootab teda tõenäoliselt ka korralik trahv.

«Mind peteti,» kaebas mees Göteborgi politseile. «Nad võtsid mult selgelt liiga palju raha.»

Kõigepealt kaebas kodanik politseile, et teda on röövitud. Kui politsei aga sündmuspaigale jõudis, oli selge, mida ta tegelikult teinud on.

Mees oli kahe prostituudiga kohtunud linna punaste laternate piirkonnas ja maksnud kummalegi tunni eest 3000 krooni (327 eurot).

Seksi ostmine on Rootsis ebaseaduslik. Kui politsei mehelt päris, et miks ta nii tegi, vastas too: «Aga nii on. Mehel on tema vajadused.»

Nüüd on vajaduste pärast kuritegelikule teele suundunud mehele esitatud süüdistus seksuaalteenuste ostmises ning lisaks 6000 kroonile (654 eurole), mille ta prostituutidele maksis, võib teda oodata veel kuni 24 500 krooni (2668 eurot) trahvi.

Göteborgi jaoks on seksiäri muutumas järjest tõsisemaks probleemiks. Mõnede vaatlejate sõnul on see muutunud täiemahuliseks orjakaubanduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles