Poola välisministeerium kutsus Vene suursaadiku vaibale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski.
Vene Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski. Foto: SCANPIX

Poola välisministeerium kutsus välja Venemaa suursaadiku, et pärida aru Vene liberaaldemokraatide liidri Vladimir Žirinovski väljaütlemise kohta.

Žirinovski teatas pühapäeval riiklikule telekanalile Rossija24, et Venemaa võib pühkida Baltimaad ja Poola maamunalt minema.

Suursaadiku nö vaibale kutsumist kinnitas eile välisministeeriumi pressisekretär Marcin Wojciechowski.

Skandaalsete väljaütlemiste poolest tuntud Žirinovski rääkis, et Venemaa president Vladimir Putin otsustas alustada Kolmandat maailmasõda. Kui Euroopa ei muuda oma poliitikat Ukraina suhtes, siis võidakse see regioon maha põletada, nagu tehti Teises maailmasõjas, lisas ta.

Žirinovski sõnul kannatavad esmajärjekorras Venemaa naaberriigid, kuna seal baseeruvad NATO sõdurid. «Baltimaade ja Poola saatus on juba kindlaks määratud. Need riigid pühitakse maamunalt minema. Seal ei jää mitte midagi alles,» rääkis Žirinovski.  

Vene riigiduuma eetikakomisjon tunneb samuti huvi Žirinovski jutu vastu. Komisjoni liige Mihhail Brjatšak (Õiglane Venemaa) kinnitas, et komisjon vaatab väljaütlemised võimalikust Kolmandast maailmasõjast läbi, vahendas Ehho Moskvõ.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles