Mistral-tüüpi Vladivostok saab relvastuse peale Peterburis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis toimus Prantsusmaal ehitusjärgus Mistral-tüüpi Vladivostoki juures meeleavaldus, kus lehvisid ELi ja Ukraina lipud.
Juunis toimus Prantsusmaal ehitusjärgus Mistral-tüüpi Vladivostoki juures meeleavaldus, kus lehvisid ELi ja Ukraina lipud. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal valmiv Mistral-tüüpi dessantlaev Vladivostok varustatakse Vene relvastusega Peterburi laevatehases Severnaja Verf.

Tehnoloogia ja masinaehituse näitusel Rosoboronexporti delegatsiooni juhtiv Igor Sevastjanov rääkis Interfaxile, et Vladivostok saab peagi valmis ja kinnitas, et kõik läheb vastavalt plaanidele.

Dessantlaevade Vladivostok ja Sevastopol meeskonnaliikmed viibivad Loode-Prantsusmaal. Vene mereväe õppelaev Smolnõi sildus Saint-Nazaire’i sadamas, mis on neile väljaõppe ajal baaslaevaks.

Vladivostok on käinud merel mitu korda. Praeguste plaanide järgi annab firma STX France laeva Vene mereväele üle sel sügisel.

Vladivostok lasti vette 15. oktoobril 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles