Kasiinorööv vallandas Prantsuse linnas rahutused

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud Grenobles.
Prantsuse politseinikud Grenobles. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kaguosas asuvas Grenoble´is rüüstasid politseid põhjendamatus vägivallas süüdistanud noored kohalikke poode ning süütasid autosid.

Rahutused puhkesid pärast seda, kui politsei tappis kasiinoröövis kahtlustatava 27-aastase Karim Boudouda, vahendas uudisteagentuur AFP.

Vägivallatsejad olid valdavalt noored, kes keerasid Alpides asuvas linnas kummuli kümneid autosid ning rüüstasid kahte poodi. Ka ründas pesapallikurikatega varustatud noortejõuk La Villeneuve´i linnaosas trammi.

Politsei oli vägivallatasejate vastu sunnitud kasutama pisargaasi, ka pidasid korrakaitsjad kinni kaks noort korrarikkujat.

Väidetavalt Grenoble´i lähistel asuvat Uriage-les-Bainsi kasiinot röövinud Boudouda sai surma tulevahetuses politseinikega. Tema kaasosalisel õnnestus aga põgeneda ja politseil pole õnnestunud teda siiani tabada.

2005. aastal puhkesid kahe nooruki hukkumise järel Pariisi eeslinnades ulatuslikud kokkupõrked noortekampade ja politseinike vahel. Praegu presidendi ametiülesandeid täitev Nicolas Sarkozy oli toona siseminister, kes teostas rahutuste mahasurumisel karmikäelist poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles