Soomes on vähenenud röövide ja sissemurdmiste arv

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Soome statistikaameti teatel on röövimiste ja sissemurdmiste arv vaatamata majanduskriisile viimastel aastatel selgelt vähenenud.

Käesoleva aasta esimese poolaastaga pandi toime veidi üle 700 röövi, mistõttu langes vastav näitaja võrreldes mullu sama perioodiga koguni 13 protsenti, vahendas YLE.

Statistikaameti teatel on vähenenud ka sissemurdmiste arv, kuna selle aasta esimeses kvartalis teatati umbes 17 600 sissemurdmisest, mis on 30 protsenti madalam näitaja kui 2005. aastal.

Statistika kohaselt on vähenenud ka joobes peaga roolist tabatud inimeste hulk. Aasta esimese kuue kuuga karistati umbes 10 000 roolijoodikut, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 13 protsenti madalam näitaja. Viimati oli statistika nii rõõmustav 90ndate keskpaigas.

Politsei kinnitusel on võrreldes mullusega kolmandiku võrra tõusnud aga vägistamisjuhtumite osakaal. Esimese poolaasta jooksul teatati ligi 460 vägistamisjuhtumist. Viimaste aastate esimese kuu keskmine on olnud aga umbes 300.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles