Prantsuse politsei taastas rahutus Grenoble´is korra

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse siseminister Brice Hortefeux (paremalt teine) kõndimas mööda rahutuste käigus süüdatud autost.
Prantsuse siseminister Brice Hortefeux (paremalt teine) kõndimas mööda rahutuste käigus süüdatud autost. Foto: SCANPIX

Prantsuse korrajõududel õnnestus taastada kord riigi kaguosas asuvas Grenoble´is, kus kasiinoröövli tapmise järel puhkesid ulatuslikud rahutused.

«Selles riigis on lihtne ja selge reaalsus: huligaanidel ja kurjategijatel pole tulevikku, kuna lõpuks võidavad alati võimud,» kommenteeris Grenoble´it külastanud siseminister Brice Hortefeux, kes lubas taastada korra poole miljoni elanikuga linnas nii kiiresti kui võimalik, vahendas BBC.

Vägivald Villeneuve´i linnaosas puhkes reede õhtul, kui inimesed tõi tänavatele päev varem kasiinoröövi käigus politseiniku tulistatud kuuli läbi hukkunud 27-aastase Karim Boudouda surm. Jälitamise käigus hukkunud mehe oli kohus varem kolm korda relvastatud röövis süüdi mõistnud.

Kasiinoröövleid jälitama asunud politseinike sõnul tulistasid nad röövleid enesekaitseks. Ka Prokurör Jean Philippe’i sõnul kasutasid politseinikud seaduses lubatud enesekaitse õigust.

Politsei sõnul süütasid noortejõugud vähemalt poosada autot ning rüüstasid mitut poodi. Korrakaitsjad kasutasid vägivallatsejate laiali ajamiseks pisargaasi, ükski inimene rahutustes surma ei saanud, kuid politsei pidas kinni viis tulipead, kes süütasid autosid ja püüdsid röövida poode.

Uudisteagentuuri AFP teatel vahistas politsei täna veel neli meest, keda süüdistatakse tule avamises politseinike pihta. Politsei kinnitusel kahtlustatakse mehi mõrvakatses. Lisaks pidas politsei kinni veel seitse isikut, kellelt leiti läbiotsimise käigus relvi.

Kuigi olukord linnas oli täna rahulik, polnud kõik inimesed rahul võimude tegevusega rahutuste maha surumisel. «Ministri visiit võib muuta olukorra veel halvemaks,» hoitatas üks anonüümseks jääda soovinud linnaelanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles