Mehhiko noortepeol lasti maha 17 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliaugud massimõrva paigas Torreoni lähedal Mehhikos.
Kuuliaugud massimõrva paigas Torreoni lähedal Mehhikos. Foto: SCANPIX

Jõuk kurjategijaid avas eile Mehhikos sünnipäevapeol tule, tappes vähemalt 17 ja vigastades veel tosinat inimest. Narkosõda nõudis lõppenud nädalavahetusel riigis kokku 57 ohvrit.

Kalašnikove kasutanud tapjad tulistasid Mehhiko põhjaosas Torreoni tööstuslinna lähedal toimunud peol üle 200 kuuli. Enamik ohvritest olid kahe- ja kolmekümnendates eluaastates, vahendas AFP.

Politsei pole tulistajate isikuid kindlaks teinud ega tea ka veresauna motiivi.

Mehhiko narkosõda algas 2006. aasta detsembris pärast seda, kui president Felipe Calderon asus võitlema USA turule pääsu eest veriseid lahinguid pidavate narkokartellide vastu.

Kolme ja poole aastaga on surma saanud ligi 25 000 inimest. Ohvrite arv kasvab endiselt, olgugi et Calderon on politseile appi saatnud 50 000 sõdurit. Eelmisel aastal hukkus umbes 9000 inimest, selle aasta esimese kuue kuuga on surma saanud juba vähemalt 7000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles