Nepaali ähvardab üleujutuste järel kooleraepideemia puhkemise oht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepaali külaelanikud pidid eile liikumiseks veevoogudest läbi kahlama. Foto on tehtud Kathmandust 351 kilomeetri läänes asuvas Bankes.
Nepaali külaelanikud pidid eile liikumiseks veevoogudest läbi kahlama. Foto on tehtud Kathmandust 351 kilomeetri läänes asuvas Bankes. Foto: SCANPIX

Nepaali päästjad leidsid täna veel neli mudalaviini alla jäänud ohvri surnukeha. Kokku on maalihkes ja üleujutuses surma saanud 89 inimest, ka on tõusnud kooleraepideemia puhkemise oht.  

«Me oleme täna leidnud veel neli surnukeha ning otsime jätkuvalt 109 kadunuks kuulutatud inimest,» sõnas siseministeeriumi esindaja Laxmi Prasad Dhakal.

Möödunudnädalased paduvihmad kahjustasid Nepaali lääneosa teid ning päästjad peavad abivajajateni jõudmiseks ja erakorralise abi kohaletoimetamiseks kasutama helikopterite abi, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Täna paranesid päästepiirkonnas pärast kolmepäevast lakkamatut vihmasadu ka ilmaolud ning võimud on ligi 20 000 inimese evakueerimiseks välja saatnud armee helikopterid.

«Meid paneb muretsema võimalik koolerapuhang, sest kõik surnukehad ja loomakorjused on vee all,» lisas Dhakal.

Koolera levib nakatunud inimeste väljaheidetega reostunud toidu või vee tarbimisega ning ravimata jätmisel võib ta inimese tundidega tappa. Kooleraga kaasnevad tõsine kõhulahtisus, oksendamine ja kõhukrambid.

«Me valvame, et inimesed ei jooks reostatud vett ei nüüd ega tuleval nädalal pärast koju naasmist,» ütles Dhakal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles