Hamas keelas Gaza naistel vesipiipu kasutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina naine vesipiibuga Gaza City internetikohvikus.
Palestiina naine vesipiibuga Gaza City internetikohvikus. Foto: SCANPIX

Kuigi Gaza sektoris elava 1,5 miljoni inimese jaoks pole blokaadi tõttu palju naudinguid järele jäänud, on sealsete naiste elu nüüd ühe mõnu võrra veelgi vaesem, kuna maakitsust kontrolliv rühmitus Hamas keelas neil vesipiipu suitsetada.

Hamas saatis eile populaarsetesse rannaäärsetesse kohvikutesse erariietes agente, kes keelu täitmist kontrollivad. Rühmituse teatel hävitab vesipiibuga mehkeldamine abielusid ja rikub palestiinlaste mainet, vahendas AP.

Mitmed naised on nördinud.

«See on rumal,» ütles 29-aastane raamatupidaja Haya Ahmed, kes on vesipiipu popsutanud kümme aastat. «Me ei suitseta tänaval, vaid restoranides, kuhu vähesed inimesed saavad siseneda.»

Ta ennustas, et keeld teeb vesipiibud mässumeelsetele noortele naistele varasemast ahvatlevamaks. «Iga keelatud asi muutub ihaldatavaks. See otsus viib suitsetajate arvu suurenemiseni,» ütles Ahmed.

Paljud gazalased kogunevad õhtuti rannakohvikutesse ja naudivad vesipiipe varaste hommikutundideni. Islamiseadus ei keela naistel tubakat kasutamast, kuid paljud panevad seda pahaks suitsu imemisega kaasneva seksuaalse alatooni tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles