Itar-Tass: Põhja-Osseetias tapeti imaam

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslem palvetamas
Moslem palvetamas Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteagentuuri Itar-Tass teatel lasti möödunud laupäeval Vladikavkazis maha sealne imaam ning Põhja-Osseetia asemufti Rasul Gamzatov.

Põhja-Osseetia siseminister Artur Ahmetanov sõnas meediale, et kaks tundmatut isikut ootasid imaami tema kodu juures.

«Mitte keegi sündmuse pealtnägijatest ei osanud ründajaid täpselt kirjeldada. Meie ministeerium püüab saada juhtunu kohta rohkem informatsiooni,» teatas Ahmetanov.

Mõrvapaigalt leiti tühje padrunikesti ning teisi tulistamisele viitavaid märke. Meedia andmetel tulistati Gamzatovit mitu korda pähe ja rindu.

Vladikavkazis tapeti eelmine imaam Ibrahim Dudarov 2012. aastal kui ta oli mošeest teel koju. Tema mõrva toimepanijaid ei leitud ja mõrva asjaolud ei ole seni selgunud.  

Põhja-Osseetia mufti Khadzhimurat Gatsalov sõnas, et tema kahe asetäitja mõrvad on tõenäoliselt omavahel seotud.

«Miks esimest imaami mõrva põhjalikult ei uuritud? Kellele on kasulik moslemite tapmine? Tapmiste taga on isikud, kes tahavad segadust ja paanikat külvata. Need tapjad on ei ole tulnud teistest piirkondadest,» sõnas imaam eile.

Põhja-Osseetia president Taimuraz Mamsurov sõnas, et Gamzatovi tapmisel on religioossed motiivid.

Põhja-Kaukasuse aladel Põhja-Osseetias, Dagestanis ja Inguššias on korrakaitsjate ja islamivaimulike vastased rünnakud üsna sagedased.

Wikipedia: Põhja-Osseetia Alaania Vabariik on Venemaa 1. järgu haldusüksus Põhja-Kaukaasia föderaalringkonnas.

Piirneb Inguššia, Tšetšeenia, Kabardi-Balkaaria ja Stavropoli kraiga ning välisriikidest Gruusiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles