ERR USAs: meeleavaldused jätkuvad, kuni politseid nähakse vaenlasena

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees vaatab märulipolitsei tegutsemist Missouri osariigis Fergusonis, kus teismelise tapmise tõttu puhkesid rahutused.
Mees vaatab märulipolitsei tegutsemist Missouri osariigis Fergusonis, kus teismelise tapmise tõttu puhkesid rahutused. Foto: SCANPIX

ERRi Ameerika Ühendriikide korrespondendi Lauri Tankleri hinnangul jätkuvad meeleavaldused USAs Missouri osariigis seni, kuni politseid nähakse vaenlasena.

Olukord Missouri osariigis on kontrolli alt väljunud ja kuberner Jay Nixon kutsus vägivaldseid meeleavaldajaid maha suruma rahvuskaardi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mäss algas, kui valge politseinik tappis St. Louise eeslinnas Fergusonis mustanahalise noormehe Michael Browni.

«Ma nägin, et meeleavaldajad lähevad rahulikult mööda tänavat ja 20 minutit hiljem nägin ma, kuidas hakati piserdama pisargaasi, rahvahulk hakkas tagasi tulema,» kirjeldas meeleavaldaja Key Smith, lisades, et mida rohkem rahvahulk tagasi liikus, seda rohkem pisargaasi piserdati.

«Ilmselt saab leppimisest rääkida ehk pärast seda, kui kohalik politsei suudab lõpuks oma uurimist veidi avalikumalt teha ja uurimistulemused avalikustada, mida siiani, lausa üheksa päeva pärast tulistamist pole tehtud,» selgitas rahvusringhäälingu korrespondent Lauri Tankler, miks on tema hinnangul osapoolte vaheline leppimine keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles