Soome sotsid püüavad parandada sõnumi edastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDP juht ja Soome rahandusminister Antti Rinne.
SDP juht ja Soome rahandusminister Antti Rinne. Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDP), mille toetajate hulk pole ka pärast erakonnale uue juhi valimist suurenema hakanud, teeb muudatusi kommunikatsioonis.

«On öeldud, et sõnum ei jõua kohale. See asi tehakse nüüd korda,» ütles erakonna peasekretär Reijo Paananen Iltalehtile.  

SDP häälekandja Demokraatti toimetuses võib muudatus kaasa tuua üheksa inimese vallandamise.

Kirjastus Kustannus Oy Demari teatas eelmisel nädalal, et alustab läbirääkimisi ametiühingutega. Selle põhjuseks on SDP juhatuse otsus kärpida ajalehele eraldatavaid rahasid 1,2 miljoni euro võrra.  

Parlamendis esindatud erakonnad saavad riigilt aastas toetust 34 miljonit eurot, millest 16 miljonit on mõeldud avalike suhete ja kommunikatsiooni jaoks.   

Paananen ei avalikustanud, kuidas SDP plaanib kommunikatsiooni panustada.

Helsingin Sanomate tellitud ja TNS Gallupi korraldatud värske küsitlus näitas, et Soome populaarseim erakond on juhti vahetanud Kokoomus (Koonderakond), keda toetab 22,1 protsenti küsitletutest. Keskerakond toetas 19,9 protsenti ja SDP 14,9 protsenti küsitletutest.  

Soome üldvalimised toimuvad järgmise aasta aprillis. Rinne ütles valimiskampaania ajal mais, et tema eesmärgiks on saada parlamendivalimistel 20-protsendine toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles