Maalihe Jaapanis nõudis vähemalt 27 elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Jaapanis Hiroshima prefektuuris juhtunud maalihetes hukkus viimastel andmetel 27 inimest, kuid kümmekond on endiselt kadunud.

Ohvrite seas on kaks venda (2- ja 11-aastane), kelle kodu jäi Asaminami Wardis mudavoo alla, vahendas Kyodo. Lisaks hukkus 53-aastane tuletõrjuja, kes jäi muda alla, kui püüdis päästa hätta sattunud inimesi.      

Paduvihmade põhjustatud maalihked on hävitanud elumaju, kuid kahju täpne ulatus pole praegu selge. Kadunuks jäänud inimesed jäid oletatavasti lõksu maalihke tõttu purunenud majade alla.    

Piirkonnas sadas ööpäeva jooksul maha rekordiliselt 243 millimeetrit vett, mis tavapäraselt oleks kogu augusti sademete hulk, teatas Jaapani meteoroloogiateenistus. Umbes pool sellest ehk 101 millimeetrit vihmavett sadas maha täna varahommikul ühe tunni jooksul.  

Peaminister Shinzo Abe katkestas oma puhkuse ja sõitis Tokyosse. Ta pöördus kohalike ametivõimude poole palvega suurendada päästetöödel osalevate sõdurite arvu mitmesaja võrra.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles