Grupp venelasi püüdis Soomest tuua 70 kilogrammi pasteeti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupp venelasi püüdis Soomest tuua 70 kilogrammi pasteeti. Pildil Venemaa piiripunkt
Grupp venelasi püüdis Soomest tuua 70 kilogrammi pasteeti. Pildil Venemaa piiripunkt Foto: SCANPIX

Venemaa Trofjanovka piiripunkti tollitöötajad pidasid kinni grupi venelasi, kes püüdsid Soomest Venemaale tuua 70 kilogrammi Prantsusmaal toodetud pasteeti.

Pardi ja metssea liha ning nende loomade organeid sisaldav pasteet konfiskeeriti ning last saadeti Soome poolele, edastab YLE.

Venemaa avalikustas lääneriikide kaupade sisseveonimekirja kaks nädalat tagasi. Peaminister Dmitri Medvedev teatas siis, et venelased tohivad tuua lääne kaupu väikeses koguses ja oma tarbeks, mitte müügiks.

Vene võimuesindajad rõhutasid, et lääne lihatoodete sissetoomisel Venemaale on teised reeglid kui ülejäänud toodetel. Ühe isiku kohta tohib Venemaale sisse vedada viis kilogrammi lihatooteid.

Vene tollitöötajate kinnitusel on alates Venemaa kaubandussanktsioonide kehtestamisest läänele selliseid ebaseaduslikke sissevedamise juhtumeid ette tulnud mitmeid.

Venemaa ja lääneriikide vahelises kaubandussõjas on kannatajateks eelkõige tootjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles