Nokia otsib uut juhti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo
Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo Foto: AFP / Scanpix

Mobiiltelefonide tootja Nokia tahab kuulduste kohaselt välja vahetada praeguse juhi Olli-Pekka Kallasvuo ning leida uue, kes suudaks firmast teha väärilise vastase taolistele nutitelefonide tootjatele nagu Apple ning RIM.

Wall Street Journal kirjutab, et kuigi Nokia müüb endiselt rohkem telefone kui keegi teine, ei ole ettevõte suutnud pidada sammu nutitelefonide arendamisel ning jääb tehnoloogiaga alla näiteks Apple'ile ning mobiiltelefonide tarkvaratootjale Google'ile.

Lehe allikate sõnul on Nokia nõukogu juht Jorma Ollila kohtunud vähemalt kahe USA kõrgtehnoloogia ettevõtte juhiga, keda soovib üle osta. Ühe kandidaadiga ei jõutud kokkuleppele, kuna viimane ei olnud nõus Soome kolima.

Praegune juht Kallasvuo asus ametisse 2006. aastal, seega üks aasta varem, kui Apple tõi turule iPhone'i.

Analüütiku hinnangul peaks Nokia parandama oma telefonidel kasutatavat tarkvara ning looma Apple'i ning Androidiga võrdväärse programmide ostmise platvormi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles