Grafiti hoiatab Mehhikot järjekordse vägivallalaine eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohvriterikas "narkosõda" Mehhikos
Ohvriterikas "narkosõda" Mehhikos Foto: SCANPIX

Juarezi seinale joonistatud grafiti hoiatab mehhiklasi autopommide eest, kui USA ametivõimud ei uuri väidetavaid sidemeid Mehhiko föderaalpolitsei ja narkokaubitsejate vahel.

«Jah, järjekordne spreijoonistus oli tehtud pühapäeva öösel ühe algkooli seinale,» ütles Juarezi munitsipaalpolitsei pressiesindaja Jacinto Seguro CNNle.

«See hoiatab järjekordse autopommi eest 15 päeva jooksul, kui DEA ja FBI ei uuri föderaalpolitsei sidemeid El Chapoga. Keegi ei ole joonistust enda vastutusele võtnud, aga tavaliselt kui on sõnumid El Chapot kohta, siis need tulevad La Linealt,» ütles Seguro.

El Chapo viitab Sinaloa narkokartelli juhi Joaquin "Chapo" Guzmanile. La Linea on aga Juarezi kartelli käepikendus, kuhu kuuluvad mitmed endised Juarezi politseinikud.

«See, mis juhtus Septembri avenüül, juhtub edaspidi kõigi ametivõimudega, kes toetavad El Chapot. Meil on endiselt autopomme,» seisis grafitijoonisel.

FBI pressiesindaja sõnul ei hakata juhtumit enne uurima, kui Mehhiko valitsus seda neilt palub.

Pühapäeval tapeti Juarezis kolm inimest, kellest üks oli üliõpilane. Eelmisel neljapäeval tappis autopomm kolm inimest, kellest kaks olid politseinikud. 24. aprillil tapeti kuus politseiametnikku ning mõned tunnid hiljem leiti linnast grafiti, kus väidetavalt La Linea liikmed tunnistasid, et on kuriteo taga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles