USA saadab sõdurid Mehhiko piiri äärde 1. augustil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA piirivalveametnik Mehhiko piiri ääres
USA piirivalveametnik Mehhiko piiri ääres Foto: SCANPIX

USA Rahvuskaardi väed saabuvad Mehhiko piiri äärde esimesel augustil, et suurendada julgeolekut ning vähendada illegaalsete immigrantide sissetungimist.

Lisaks saadetakse ligi 300 tolli- ja piirivalveametnikku piiriäärsesse regiooni koos helikopterite ja teiste valveseadmetega, vahendab Reuters.

«Kuigi piir on turvalisim kui kunagi varem, peab töö jätkuma ning väljakutse püsib endiselt,» ütles tolli- ja piirivalveameti liige Alan Bersin.

Obama administratsioon lubas saata piiri äärde aastaks 1200 Rahvuskaardi sõdurit, mitusada piirivalveagenti ning mehitamata jälitusseadet. Kõige enam sõdureid – 524 - saadetakse Arizonasse, mille ametnikud on kurtnud madala julgeoleku üle.

Piiriäärne vägivald on viimaste aastate jooksul kasvanud. Kuigi illegaalsete piiriületajate arv on vähenenud, on kasvanud illegaalne narko- ja relvakaubandus.

Arizona kuberneri Jan Breweri sõnul jääb ka sellisest jõupingutusest väheks. «Me vajame ühtset plaani, et saavutada võit nende brutaalsete kartellide üle,» ütles mees.

Ameerika Ühendriikides on väidetavalt 10,8 miljonit illegaalset immigranti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles