SNBO lükkas väited Ukraina sõdurite sissepiiramisest Donetskis tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed tutvuvad lahingtegevuses hävinud Ukraina armee sõjatehnikaga. Nö väljapanek toimus täna Donetski keskväljakul.
Inimesed tutvuvad lahingtegevuses hävinud Ukraina armee sõjatehnikaga. Nö väljapanek toimus täna Donetski keskväljakul. Foto: SCANPIX

Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) lükkas ümber meedias leviva uudise, nagu oleks terroristid piiranud Donetski oblastis ümber kaks Ukraina armee ja Rahvuskaardi  üksust.  

«Viimase kolme ööpäeva jooksul pole ühtegi inimest sisse piiratud,» kinnitas täna Kiievis SNBO kõneisik Andri Lõssenko.

Tema sõnul hoiavad Ukraina sõdurid oma positsioone ja jätkavad peatungi territooriumil, mida kontrollivad «Donetski Rahvavabariigi» relvastatud rühmitused. 

«Täna 24. augustil õnnestus Donetski Rahvavabariigi armeel pealetungi käigus blokeerida võimas väegrupp Blahodatne, Aleksejevske, Uspenka ning Uljanovske piirkonnas,» ütles varem separatistide esindaja ja lisas, blokeeritud oli ligi 5000 Ukraina sõdurit. Teine, soomukitest ja umbes paarist tuhandest sõdurist koosnenud grupp oli nende väitel piiramisrõngas Olenovskes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles