Medvedev pikendas Jakunini töölepingut kolme aasta võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (paremal) surub kätt Venemaa Raudteed peadirektori Vladimir Jakuniniga.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (paremal) surub kätt Venemaa Raudteed peadirektori Vladimir Jakuniniga. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev pikendas pärast kahekuist viivitust riigifirma Venemaa Raudteed (RŽD) peadirektori Vladimir Jakunini töölepingut kolme aasta võrra.   

«Tahan Teid teavitada faktist, et äsja allkirjastasin valitsuse määruse Teie nimetamisest riigifirma Venemaa Raudteed juhiks, vastavalt sellele lõpetatakse ära senine leping,» rääkis valitsusjuht täna.   

Medvedev soovis Jakuninile edu, nimetades teda kogemustega inimeseks, kes on Venemaa jaoks strateegiliselt tähtis.

Jakunin tänas peaministrit usalduse eest ja kinnitas, et püüab õigustada kõiki ootusi.

Valitsuse koduleheküljele üles riputatud teade kannab tänast kuupäeva. Jakunin juhib riigifirmat alates 14. juunist 2005. Ka kõik tema varasemad töölepingud olid kolmeaastased.

Jakunini eelmine 3-aastane tööleping oli allkirjastatud 11. juunil 2011 ja nii lõppes see ära kaks kuud tagasi. Viivitamine uue lepingu allkirjastamisega jõudis muuta turu rahutuks, sest Jakunin on 66-aastane ja riigiameti juhi maksimaalne vanus võib ametisse nimetamisel olla 65 aastat.

Ajaleht Vedomosti kirjutas viitega oma allikatele, et Medvedev oli Jakunini ametisse nimetamise määruse allkirjastanud juba ammu, kuid see oli president Vladimir Putin, kes viivitas nõusoleku andmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles