Leedulannale esitati süüdistus Venemaal terroriakti kavandamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu prokuratuur teatas täna, et on esitanud ametliku süüdistuse 20-aastase mosleminaise vastu, keda kahtlustatakse enesetapurünnaku kavandamises Venemaal.

Prokurör Justas Laucius ütles täna ajakirjanikele, et Egle Kusaite juhtumi uurimine lõpetati eile ja et talle esitati süüdistus kahes süüasjas – terroriakti korraldamist kavandanud rühmituses osalemises ja selle loomises ning terroriakti ettevalmistamises raskendatud asjaoludel, vahendas AFP.

Kusaite (20) kavatses süüdistuse kohaselt rünnata Tšetšeenia konfliktiga seotud Vene sõjaväerajatisi, eesmärgiga tappa võimalikult palju inimesi ja levitada paanikat.

Kusaite peeti kinni 2009. aasta oktoobris, kuid ta juhtum jõudis avalikkuse ette tänavu aprillis, kui selle paljastas ajaleht Lietuvos rytas.

Leedu võimude sõnul hakkas ta moslemiks ja lõi kontakte mässulistega Venemaal, Aserbaidžaanis, Usbekistanis ja Suurbritannias. Kusaite advokaadid on süüdistused ümber lükanud.

Pole selge, millal Kusaite juhtum kohtu ette jõuab, kuid ülehomme toimuval kuulamisel otsustatakse, kas ta jäetakse veel kolmeks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles