NATO: raketitõrje ei ole suunatud Venemaa vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO ja selle liikmete lipud alliansi peakorteri juures Brüsselis.
NATO ja selle liikmete lipud alliansi peakorteri juures Brüsselis. Foto: SCANPIX

NATO raketikaitsesüsteem ei ole suunatud Venemaa vastu ega õõnesta Venemaa strateegilist heidutusvõimet, kinnitas alliansi Brüsseli peakorteri ametnik.

«Kõik NATO seni astutud ja kaalumisel olevad sammud on kaitseiseloomuga ja vastavad täielikult NATO rahvusvahelistele kohustustele,» lisas ametnik.

«Me ei kommenteeri väidetavaid lekkeid,» ütles allikas vastuseks küsimusele Saksa ajakirja Der Spiegel võrguväljaande väitele, mille kohaselt Baltimaad ja Poola on teinud ettepaneku suunata NATO raketikaitse Euroopas ka Venemaa vastu.

«NATO on astunud seoses Venemaa agressiivse tegevusega Ukraina vastu samme kollektiivkaitse tugevdamiseks,» lisas NATO ametnik. «Alliansi liidrid võtavad eelseisval Walesi tippkohtumisel vastu tegevusplaani pikaajaliseks kohanemiseks uue julgeolekuolukorraga. See võib tähendada kaitseplaanide täiendamist, õppuste laiendamist ja vajalikke jõudude ümberpaigutusi.»

Der Spiegel võrguväljaanne kirjutas esmaspäeval, et NATO-s on arutusel raketikaitsekilbi rakendamine ka Venemaalt lähtuva ohu tõrjumiseks.

Poola kaitseminister Tomasz Siemoniaki ütles esmaspäeval Der Spiegeli uudist kommenteerides, et NATO raketikilbiprojekt ei ole suunatud Venemaa vastu, sest see on välja töötatud tõrjuma Euroopale suunatud keskmaarakette.

Siemoniak nimetas Spiegeli väiteid alusetuiks spekulatsioonideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles