Terroriakt Vene elektrijaamas nõudis kaks inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baksanskaja hüdroelektrijaam.
Baksanskaja hüdroelektrijaam. Foto: SCANPIX

Kaks inimest sai täna Põhja-Kaukaasias surma ja veel kaks vigastada, kui tundmatud kurjategijad tungisid enne päikesetõusu kohalikku hüdroelektrijaama ja korraldasid seal mitu plahvatust, kirjutas AFP.

Kolme- kuni viieliikmeline rühm tungis kella viie ajal (Eesti aja järgi kell neli hommikul) Kabardi-Balkaarias Atažukino külas asuvasse Baksanskaja hüdroelektrijaama, lasi esmalt maha kaks miilitsat ning mineeris seejärel jaama turbiiniruumi, põhjustades mitu plahvatust ja tulekahju.

Jaam suleti pärast rünnakut ning telekaadrid näitasid, kuidas sellest valget suitsu tuleb. Lisaks kahele tapetule viidi kaks inimest haiglaravile, neist üks on raskes seisundis.

Hüdroelektrijaama silmnähtavalt šokeeritud direktor Valeri Šogenov ütles televisioonis, et töötajad seoti teibiga kinni, kuid neil õnnestus vabaks pääseda.

Võimud ei osanud öelda, mitu plahvatust elektrijaamas aset leidis. Üks miilitsa pressiesindaja rääkis kahest, teine neljast plahvatusest. Mingit tehnoloogilise õnnetuse või katastroofi ohtu aga ei ole, kinnitas kohalik ametnik Gennadi Võhristjuk.

Senaator Aleksandr Toršin väljendas kartust, et tänane rünnak võib olla vaid eelmäng märksa suurematele terroriaktidele.

Islamistlikud mässulised korraldavad Põhja-Kaukaasias rünnakuid Vene võimuesindajate ja rajatiste vastu peaaegu iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles