Saksa politsei tabas järjekordse lapsdiileri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa on hädas alaealiste diileritega
Saksamaa on hädas alaealiste diileritega Foto: SCANPIX

Juba jälle avastati Berliinis alaealine narkokaubitseja. Politsei tabas 13-aastase nooruki narkootikumidega hangeldamas, mistõttu räägitakse üha enam teismelistele diileritele mõeldud kinniste asutuste loomisest.

Saksa politsei on viimaste päevade jooksul tabanud juba kolm alaealist narkodiilerit. Berliini metroojaamast leiti 13-aastane narkootikumide müüja, kellel oli kaasas mitusada eurot, vahendab Spiegel-Online.

Kuna kinnipeetud teismelisel puudus kindel elukoht, antakse ta üle lastekaitseametile, kust ta esmaspäeval põgenenud oli.

Esmaspäeval tabas politsei ühe 12-aastase ning nädalavahetusel veel 11-aastase narkokaubitseja, kes juba varem kümme korda politseile vahele on jäänud.

Kuna Saksamaal on sellised juhtumid üha sagenenud ning midagi konkreetset ette võtta ei osata, spekuleeritakse üha enam uute kinniste asutuste loomise üle, mis oleksid mõeldud spetsiaalselt teismeeas narkodiileritele. «Sellised lapsed tuleb nende perekondadest eemaldada ning peab üritama neid sotsialiseerida,» ütles Rainer Wendt Saksa politseinike ametiühingust. Hetkel pakub Berliin kriminaalsetele lastele vaid nõustamisteenust.

Kinniste asutuste loomise poolt on ka noorte- ja perepoliitikaga tegelev Kristlik-Demokraatliku fraktsiooni esindaja Emine Demirbüken-Wegner, kelle sõnul on senine süsteem puudulik.

Politsei pressiesindaja sõnul ei ole selline laste ärakasutamine üldsegi uus nähtus ning palju olulisem oleks tabada need täiskasvanud, kes selle kõige taga on ja laste usaldust julmalt kuritarvitavad.

«Alaealistel pole midagi karta. Seetõttu lähevad nad tagasi narkootikume müüma. Kõik, mis me teha saame, on lapsed tänavalt ära võtta ja lasteametile üle anda. Lapsed ei ole isegi kohustatud ütlema, kelle heaks nad töötavad,» ütles politsei esindaja Michael Merkle eile nördinult.

Saksa seaduste kohaselt ei saa alla 14-aastaseid lapsi kriminaalselt karistada ning politsei peab nad vabaks laskma. Samuti ei saa kohus midagi nende vastu teha, mistõttu ollakse probleemi vastu võitlemisel jõuetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles