Arstide organisatsioon: Ebola levib Libeerias murettekitavalt kiiresti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid Piirideta töötajad Libeerias Monrovias
Arstid Piirideta töötajad Libeerias Monrovias Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline organisatsioon Arstid Piirideta teatas, et Libeerias levib Ebola murettekitavalt kiiresti ning haiguse kontrolli alla saamine on raske.

Arstid Piirideta esindaja Lindis Hurum sõnas, et Ebolasse nakatumine on nii kiire, et haigestunute arvu on aina raskem kindlaks teha, edastab AFP.

«Ebola levib arvatust kiiremini ning selle tõttu peame iga päev oma plaanid ümber tegema ja töörežiimi muutma,» teatas esindaja.

Libeeria pealinnas Monrovias on viimasel ajal olnud igapäevaselt nii palju uusi nakatumisi, et haigestunutele ei ole varsti enam haiglakohti.

«Avasime uue karantiinikeskuse nädal tagasi, kuid nüüdseks on see patsiente täis. Üritame veelgi rohkem voodikohti panna, kuid on mitmeid takistusi,» jätkas Hurum.

Hurumi sõnul takistab haiguse üle kontrolli saamist ka see, et mitmed Libeeria haiglad ja meditsiinikeskused on oma uksed sulgenud, kuna ei suudetud suure haigete arvuga toime tulla.

«Libeeria tervishoiusüsteem on kokkuvajumise äärel,» nentis asjatundja.

Samuti on mitmed Libeeria arstid ja medõed keeldunud tööd tegemast, kuna kardavad Ebolasse nakatumist.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on seni 120 Lääne-Aafrika meditsiinitöötajat saanud Ebola nakkuse.

Lääne-Aafrika riikidest on Ebola tõttu enim kannatanud Libeeria, kus seni on selle haiguse tagajärjel elu kaotanud 624 inimest. Nakkuse saanuid on rohkem kui 1000.

Lisaks Libeeriale levib see enamasti surmaga lõppev hemorraagiline haigus ka Guineas, Sierra Leones ja Nigeerias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles