Tai tühistas pedofiilias süüdistatava Pletnjovi viisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Pletnjov esmaspäeval Pattayas.
Mihhail Pletnjov esmaspäeval Pattayas. Foto: SCANPIX

Tai võimud on tühistanud kuulsale Vene dirigendile Mihhail Pletnjovile väljastatud viisa, mis tähendab, et teda ootab riigist väljasaatmine isegi siis, kui tema vastu esitatud süüdistus lapse vägistamises tagasi võetakse.

«Tai immigratsioonibüroo on ta asetanud musta nimekirja põhjusel, et tema käitumine on riigile kahjulik,» ütles büroo asevolinik kindralmajor Pansak Kasamsan täna AFP teatel.

«Tema Tai viisa tühistati automaatselt pärast tema nime lisamist musta nimekirja,» lisas ta. «Lõpuks saadetakse ta riigist välja, sõltumata sellest, kas asi jõuab kohtu ette või süüdistusest loobutakse.»

Vene Riikliku Orkestri kunstilisele juhile Pletnjovile (53), kellel on Pattaya kuurortlinnas elumaja, esitati selle kuu alguses süüdistus 14-aastase poisi vägistamises. Ta ise eitab süüdistust ja vabastati kautsjoni vastu. Süüdimõistmisel ootab teda kuni 20-aastane vanglakaristus.

Kohus lubas tal uurimise ajal riigist lahkuda, kuid nõudis, et ta naaseb iga 12 päeva tagant kohtu ette. Viimati käis ta seal sel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles