Venemaa süüdistab USAd piloodi röövimises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Jarošenko.
Konstantin Jarošenko. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni välisministeerium süüdistas Ameerika Ühendriike Vene piloodi röövimises, kuid USA kahtlustab viimast narkokuritegevuses.

Venemaa välisministeeriumi hinnangul rikub USA rahvusvahelist õigust, kuna pole vabastanud mais Libeerias Ühendriikide narkovastase võitluse politseinike poolt kinni peetud Vene kodanikust kaubalennuki pilooti Konstantin Jarošenkot, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Me räägime Vene kodaniku röövimisest kolmandas riigis,» täheldas Venemaa välisministeerium tehtud avalduses, mille kohaselt ei teavitanud USA võimud Venemaa saatkonda Jarošenko kinni pidamisest.

28. mail pidasid Ühendriikide narkovastase võitluse politseinikud Libeerias lisaks Jarošenkole kinni veel kuus isikut, kellelt leiti läbiotsimise käigus 4000 kilo kokaiini. Neile esitati süüdistus narkokaubanduses ja vandenõus ning kahtlusalused saadeti Ühendriikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles