Žirinovski: esmalt võtame ette Ukraina, siis Kasahstani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene liberaaldemokraatide juht Vladimir Žirinovski
Vene liberaaldemokraatide juht Vladimir Žirinovski Foto: SCANPIX

Venemaa liberaaldemokraatide juhi Vladimir Žirinovski arvates tuleb enne õiendada arved Ukrainaga ja seejärel võtta ette Kasahstan.

Venemaa peab hõivama Kasahstani, Tema väitel «kultiveeritakse seal venevastaseid meeleolusid», vahendas Ehho Moskvõ.

«Kasahstani kõigis uutes õpikutes on venevastased meeleolud. Kuigi Venemaa Kasahstani ei vallutanud, aga läks appi, sest džungaarid nottisid kasahhe maha. Ja Vene armee ajas džungaarid Hiinasse – seal nad nüüd istuvadki.»      

Žirinovski sõnul pöördusid Kasahhi ulussid Vene tsaari poole, langesid põlvili ja anusid, et tsaar päästaks nad džungaaride käest ära. Nii saatiski tsaar neile sõjaväe appi, vabastades Põhja-Kasahstani.     

Liberaaldemokraatide juhi väitel on paljud Kasahstani linnad vene nimedega: Semiretšje, Ust-Kamenogorsk, Artemevsk, Semipalatinsk. Kasahstani-vastaste pretensioonidega tuleb tema sõnul aga veidi oodata. «Seni ootame. Teate, et õiendame arved Ukrainaga. Kasahstan on Tolliliidu liige,» teatas ta.

Vene president Vladimir Putin ütles eile, et Kasahstani president Nursultan Nazarbajev «moodustas riigi territooriumile, kus seda pole mitte kunagi olnud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles