Gorbatšov: konflikt Ukrainas ei tohi laieneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov
Mihhail Gorbatšov Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu ekspresident Mihhail Gorbatšovi arvates on õige, kui Venemaa ei sekku Kagu-Ukrainas toimuvasse.

«Kui meie maa sekkub, siis võib puhkeda selline tulekahju, mida ei kustuta pärast ka kogu maailmaga ära. Ja õige, et poliitikud jäävad oma positsiooni juurde,» rääkis ta täna Russkaja Služba Novosteile.

«Meie ettepanek oli see, et tuleb moodustada koridorid ja kõigist neist kateldest viia inimesed välja. Ei, ei. Keegi istub soojas kontoris ja arutleb. Mis aga toimub samal ajal inimestega, lastega, naistega. Tulistatakse sünnitusmaju, purunevad koolid, haiglad. Juba üksnes ametlike andmete järgi on hukkunuid kaks tuhat, aga kui palju vigastatuid,» märkis ta.      

Gorbatšov leiab, et konfliktil ei tohi lasta laieneda. 

«Tuleb teha kõik selleks, et üksteise tapmine lõppeks ära, see on ju üks rahvas. Kui see puudutab riike, mastaabid laienevad, kannatada saavad kõik osapooled – me võime jõuda välja koleda tapluseni Euroopas. Kuid seda ei tohi lubada,» ütles Gorbatšov.

Militaaroperatsioon Ida-Ukrainas algas kevadel ja see kestab siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles