Soome välisminister ei poolda burkakeeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Alexander Stubb.
Soome välisminister Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Välisminister Alexander Stubb ei keelaks Soomes mosleminaiste pealaest jalatallani katva rõivaeseme burka kandmist. Stubbi sõnul tuleb kultuuridevahelisi erinevusi austada.

Ministri arvates saadab Euroopa burkade keelustamisega, nagu ka Šveits mulluse otsusega peatada minarettide ehitamine, moslemimaailmale vale signaali. Kuigi ta ka ise ei poolda burkat, pole selle keelamine tema sõnul õige otsus, ütles Stubb ajalehele Satakunnan Kansa.

«Ütlen päris otse, et mul hakkab tõesti halb näha naist burkas. Kuid kas peab seda lahendama seadusega või ärgitab keeld provotseerima?» mõtiskles Stubb. «Mina usun rohkem präänikusse kui keeldudesse.»

Prantsusmaa parlamendi alamkoda kiitis eelmisel nädalal ülekaaluka enamusega burkakeelu heaks. Seaduseelnõu peab veel vastu võtma ka senat, misjärel president Nicolas Sarkozy selle ilmselt välja kuulutab. Keelu kohaselt muutub trahviga karistatavaks burka ja silmad nähtavaks jätva niqab'i kandmine avalikes kohtades.

Satakunnan Kansa teatel on Soomes sadakond naist, kes burkat kannavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles