Porošenko: jõustruktuure ootavad ees kaadrimuudatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud terroristid Donetski lennuvälja juures 31. augustil.
Relvastatud terroristid Donetski lennuvälja juures 31. augustil. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Petro Porošenko sõnul tuleb seoses viimaste sündmustega terrorismivastase operatsiooni tsoonis teha kaadrit puudutavaid järeldusi.

President rääkis Ivan Boguni nimelises Kiievi sõjaväelütseumis, et 1. septembril seisab Ukraina silmitsi ülikeeruka ajaga.

«Situatsioon on viimastel päevadel veelgi enam teravnenud – naaberriik alustas Ukraina vastu otsest varjamatut agressiooni. »

Riigipea kinnitusel muudab see põhjalikult olukorda terrorismivastase operatsiooni tsoonis, püstitab Ukraina jõustruktuuride ette uusi ja veelgi keerukamaid küsimusi.

«Me analüüsime viimaste nädalate sündmusi hoolikalt – järeldused saavad olema tõsised, seal hulgas puudutavad ka kaadrit.»

Vene armee üksused hõivasid 27. augustil Donetski oblastis Novoazovski linna, mis asub Mariupoli lähistel. Lisaks sattusid Ukraina pataljonid nädal tagasi  Ilovaiski lähistel piiramisrõngasse ja püüavad alates 30. augustist end sealt läbi murda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles