Ligi: Venemaa võiks partnerite hulgast ära unustada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas, et Venemaa ei ole Eestile hea majanduspartner, sest riik on ebastabiilne ja alati politiseeritud.

Rahandusministeerium kahandas majanduskasvu prognoosi käesolevaks aastaks 0,5-protsendile ja järgmiseks aastaks 2,5-protsendile, uuendatud majandusprognoos arvestab ka Ukraina sõjast tuleneva negatiivse mõjuga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ligi ütles, et Ukraina kriis ja sellest tulenevad vastastikused sanktsioonid uut majanduskriisi maailma ei too, sest Venemaa on tema sõnul väike majandus.

«Põhimõtteliselt võiks selle riigi üldse partnerite hulgast ära unustada - riik ei ole stabiilne, usaldusväärne ja on alati politiseeritud, isegi energiakandjaid saab mujalt ju asemele. Varem või hiljem sellised probleemid Venemaaga ikkagi juhuvad, et nemad kasutavad oma jõudu rohkem kui mõistust ja energiakandjaid selle jõu teenistuses,» selgitas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles