Läti peaministrikandidaat Lembergs loobus parlamendivalimistest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: SCANPIX

Kriminaalkuritegudes süüdistatav Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi sõnul ei kandideeri ta eelseisvatel Läti parlamendivalimistel.

Vastuoluline suurärimees juhib erakonda Lätile ja Ventspilsile, mis liitus 2006. aasta üldvalimiste eel Läti Roheliste ja Talurahva Liiduga. Tänavu esitas Roheliste ja Talurahva Liit oma peaministrikandidaadiks just partnererakonna juhi Lembergsi, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

«Olen otsustanud, et ma ei osale parlamendivalimistel üheski valimispiirkonnas. See oli minu jaoks raske otsus, sest poliitilised uuringud näitavad, et mul oleks olnud palju toetajaid,» kommenteeris altkäemaksuvõtmises ja rahapesus süüdistatav ärimees.

«Ma pole kindel, et Roheliste ja Talurahva Liit järgmised valimised võidab. Ma usun, et minu töö parlamendisaadikuna oleks märksa vähem tõhusam kui jätkamine Ventspilsi linnapeana,» põhjendas 20 aastat Ventspilsi juhtinud Lembergs oma valikut.

Vaatamata sellele, et Lembergs valimistel ei osale on ta endiselt Roheliste ja Talunike Liidu kandidaat valitsusjuhi kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles