SOK koondab Soomes 110 inimest, Eestis otsitakse tööjõudu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma supermarket Sikupilli keskuses.
Prisma supermarket Sikupilli keskuses. Foto: Peeter Langovits

Soome tarbijate keskühistu SOK koondab 110 inimest endale kuuluvatest kaubanduskettidest, samas SOKile kuuluv Prisma Peremarket Eestis koondamisi ei plaani, vaid otsib vastupidi uut tööjõudu.

Algul kavatses SOK koondada 530 esmatarbekaubaharu töötajast 130, kuid pärast läbirääkimisi ametiühinguga otsustati vähendada tööjõudu 110 võrra. SOKi esmatarbekaubaharusse kuuluvad Prisma ja S-marketi ketid ning väikepoed.

SOKi pressiteate põhjal on koondamiste põhjused nii SOKi organisatsiooni reorganiseerimine kui ka arengud turul, mis mõjutavad enim just esmatarbekauba müügiga tegelevaid poode. Soome ärilehe Kauppalehti hinnangul on SOKi esmatarbekauba müügiga tegelev haru olnud viimasel ajal kahjumlik; reorganiseerimisega taotleb SOK suuremat efektiivsust ja tulusust.

SOKile kuuluva Prisma Peremarketi juhataja Janne Lihavaineni sõnul on olukord Eesti jaekaubandusturul Soome omaga vastupidine. «Soomes on jaekaubandus juba tükk aega kiratsenud, kõigil kettidel raskusi. Ka Kesko ja Stockmann koondavad ja on raskustes,» ütles ta. «Eestis on meil seis väga hea, hoopis teine kui Soomes.»

«Soomes toimuv SOKi organisatsiooni muutus Eestit ei puuduta,» ütles Lihavainen. «Me ei koonda, meil on jätkuvalt tööjõudu juurde vaja. Otsime juurde müüjaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles