USA ja Briti liider lubasid Ukrainat toetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: Sander Ilvest

USA president Barack Obama ja Briti peaminister David Cameron lubasid neljapäeval ajalehes The Times ilmunud ühisavalduses, et toetavad Ukrainat Venemaa vastu.

«Ajal, mil Venemaa püüab sundida suveräänset riiki loobuma oma õigusest demokraatiale ja määrata püssitorude ees selle riigi tulevikku, peame toetama Ukraina õigust määratleda ise oma demokraatlik tulevik ning jätkama meie jõupingutusi Ukraina võimekuse tõstmiseks,» ütlesid Obama ja Cameron.

USA president ja Briti peaminister ütlesid vahetult enne NATO Walesi tippkohtumise algust avaldatud artiklis, et allianss peab tugevdama oma kohalolekut Ida-Euroopas, luues kiirreageerimisjõud, mida saab väga lühikese ajaga saata igale poole.

Mõlemad liidrid kannustasid NATO liikmesriike täitma eesmärk tõsta kaitsekulutused vähemalt kahe protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Ühisartiklis rõhutati, et Suurbritannia ja USA seisavad kindlalt vastu Iraagis ja Süürias tegutsevale sunniidi äärmusrühmitusele Islamiriik, mis on hukanud kaks USA ajakirjanikku ning ähvardab tappa ka ühe britist pantvangi.

«Kui terroristid arvavad, et me muutume nende ähvardustega silmitsi seistes nõrgemaks, siis nad eksivad rängalt,» kirjutasid Obama ja Cameron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles