Akunin: purjus inimestega pole mugav koos olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Boriss Akunin
Kirjanik Boriss Akunin Foto: SCANPIX

Tuntud Vene kirjanik Boriss Akunin (kodanikunimega Grigori Tšhartišvili) otsustas sõita putinlikult Venemaalt ära, kuna kainel inimesel on purjus inimestega ühes majas ebamugav olla.    

Akunin kirjutas Ehho Moskvõ koduleheküljel olevas blogis, et kõik Venemaal toimuv on tema jaoks võõrastav.  

«Putinlikul Venemaal pole mul kokkupuutepunkti, minu jaoks on seal kõik võõras. Ja mul on raske olla siin üleüldise mõistuse hägustumisel ajal. Emigreeruda ma seetõttu ei kavatse, kuid ilmselt hakkan veetma valdavat osa ajast piiri taga. Kainel on purjus inimestega ebamugav ühes majas olla. Hakkan perioodiliselt vaatamas käima ega joomaperiood otsa ei saa.»

Akunin arutleb ka Ida-Ukrainas toimuva üle. «Kõnnin mööda Moskva tänavaid, vaatan inimesi, kuulen jutukatkendeid ja mind haarab õud. Ei nähta, ei taheta teada saada, ei mõtiskleta. Inimesed pole süüdi. Neil on oma elu, oma tavalised mured. Kuid nägemisvõime puudumine, arulagedus ja ükskõiksus lähevad ajaloo sellisel hetkel kalliks maksma. Minu maad ootavad ees keerulised katsumused. Ilmselt isegi raskemad, kui need, mis toimuvad praegu Ukrainas. Nii hindan ma viimaseid ja eelviimaseid sündmusi. Ja te ei kujuta ette, kuidas ma tahaks eksida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles