Kreml tahab vähendada miilitsa korrumpeerumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev
Venemaa president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul allkirjastati uued seadused, mis aitavad pidurdada miilitsate korrumpeerunud tegevust. Uudis tuli pärast eelmistel kuudel toimunud peksmiste ja mõrvade lainet.

Medvedev on riigi õiguskaitseorganite reformimist nimetanud peamiseks prioriteediks, aga tema jõupingutused ei ole seni kandnud vilja, kuna peaaegu iga päev saabub teateid selle kohta, kuidas miilitsad on oma võimu kuritarvitanud, vahendab Reuters.

«Kui süsteem ei tööta nii, nagu peaks, siis on oluline seda muuta,» ütles Medvedev siseministrile Kremlis toimunud kohtumisel.

Uued seadused keelavad muuhulgas kõigil kriminaalse taustaga inimestel miilitsas töötamise. Medvedevi sõnul aitavad need muudatused suurendada korrakaitsjate aruandekohustust rahva ja riigi ees.

Vene miilitsa reputatsioon on seni kannatanud suure hulga skandaalide all, mille alla kuuluvad nii tapmised kui ka purjus peaga peksmised. Eile teatati, et Peterburis vahistati viis miilitsat.

Kriitikute sõnul on Medvedevi jõupingutused korruptsiooniga võitlemiseks seni vähe tulemust andnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles