Vene sotsiaalmeedia: Igor Strelkov külastas Valamo kloostrit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Strelkov
Igor Strelkov Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina separatistide ühte endist juhti Igor Girkinit, keda tuntakse rohkem nime all Strelkov, nähti Venemaa Karjalas.

Venemaa sotsiaalmeedia VKontakte andmetel külastas Strelkov Valamo kloostrit, kus kohtus nationalistist filosoofi Aleksandr Duginiga.

Kohtumisest tehti video, mis jõudis vene internetti.

Videol teatatakse, et «tervisi kõigile, kes muretsesid Igor Ivanovitš Strelkovi pärast. Ta on elus ja hea tervise juures külastades pühapaika. 26-sekundilisel video abil saate selles veenduda. Strelkov koos Duginiga 28. augustil Valamos».

Venemaa sotsiaalmeedias on Strelkovi saatuse üle spekuleeritud, kuna ta kadus Ida-Ukraina venemeelsete separatistide kaitseministri kohalt ootamatult. Arvati, et ta hukkus lahingutegevuses või sai raskelt haavata.

Nii Strelkov kui Dugin on äärmusrahvuslased. Lääne meedia andmetel peetakse Duginit Kremli käepikenduseks ning Strelkovi olevat seotud Venemaa luurega.

Strelkov on Bosnia, Transnistria ja Tšetšeenia sõja veteran. Ta ilmus Ida-Ukrainasse mais ning tõusis separatistide hierarhias kiiresti kõrgele positsioonile.

Strelkovi puhul olevat tegemist läbi ja lõhki sõjaväelasega. Teada on, et ta lasi hukata kaks separatisti, kuna need tegelesid röövimisega. Samuti keelas ta oma alluvatel vandumise.

Strelkov oli niinimetatud Donetski vabariigi kõrgeim sõjaline juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles