Soome võõrutuskliinikud valmistuvad alkohoolikute laineks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome turistid alkoholilaadungiga.
Soome turistid alkoholilaadungiga. Foto: Küllike Rooväli

Soome võõrutuskliinikud ootavad tuleval kuul suuremat patsientide lainet, vahendab uudistevõrk YLE. Kuumade ilmade langemine põhjanaabrite põhilisele puhkuseperioodile on seal toonud kaasa ka suurema napsitamise, mis omakorda suurendab tõenäosust, et leidub rohkem neid, kes vajavad pudelist eemale pöördumiseks abi.


A-kliinikute fondi meditsiinidirektori Pekka Heinälä sõnul on võõrutuskliinikud praegu üllatavalt vaiksed. Ta oletab, et põhjuseks on jätkuvad puhkused ja soe ilm, mistap inimesed pole veel jõudnud arusaamani, et neil on vaja ravi.

Võõrutuskliinikusse pöördujate arvu järsku kasvu oodatakse augusti keskel. Ning Heinälä oletab, et paljud saabujaist on viimaste aastate keskmisest hullemas olukorras. «Seda sorti ebatavaliselt soe suvi põhjustab erilisi probleeme neile, kes on alkoholisõltlased ja kannatavad niigi dehüdreerumise all,» rääkis ta.

Kuigi alkoholism iseenesest kalendrit ei pea, on suvelõppu jääval suuremal tungil A-kliinikutesse siiski omad põhjused. «Tavapärasest rohkem tööinimesi, kelle elud tunduvad muidu olevat korras, otsib ravi,» rääkis Heinälä. «Nad hoiavad oma joomise kontrolli all nii kaua, kuni nende töö ja päevarutiin on paigas.»

Narkomaania suvel samamoodi nagu alkoholi kuritarvitamine ei sagene. Kuigi, Heinälä nendib, et puhkusel inimeste seas on suurem tõenäosus uimastitega eksperimenteerimiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles