ÜRO Julgeolekunõukogu: Islamiriik tuleb purustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO Julgeolekunõukogu
ÜRO Julgeolekunõukogu Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis laupäeval karmisõnaliselt hukka USA ajakirjaniku «jäleda ja argpüksliku» tapmise ning kuulutas, et äärmusrühmitus Islamiriik (IS) tuleb purustada.

Islamiriik (endine Iraagi ja Levanti Islamiriik - ISIL) postitas teisipäeval video Sotloffi hukkamisest pea mahalõikamise teel. Kaks nädalat varem postitati samasugune video teise USA ajakirjaniku James Foley hukkamisest.

«Julgeolekunõukogu liikmed rõhutasid taas, et ISIL tuleb purustada ning et sallimatus, vägivald ja vihkamine, mida ta on omaks võtnud, tuleb välja juurida,» ütles 15-liikmeline nõukogu üksmeelses avalduses.

Julgeolekunõukogu liikmed lisasid, et sellised barbaarsed teod ei heiduta, vaid ainult suurendavad valitsuste ja institutsioonide tahet «seista vastu ISIL-ile, Al-Nusra Rindele ja kõikidele teistele üksikisikutele, rühmitustele ja ühendustele, mis on seotud Al-Qaedaga».

Sotloff rööviti 2013. aasta 4. aprillil Süürias Aleppo linnas, mis asub Türgi piiri lähedal.

USA president Barack Obama esitas reedel plaani laiapõhjalise rahvusvahelise koalitsiooni loomiseks Islamiriigi pühasõdalaste purustamiseks Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles