Araabia Liiga riigid lubasid koos Islamiriigile vastu hakat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi värbamisplakat.
Islamiriigi värbamisplakat. Foto: SCANPIX

Araabia Liiga riigid leppisid pühapäeval kokku rakendada kõikvõimalikke vajaminevaid meetmeid, et Islamiriigile (IS) vastu hakata, ütles ühenduse peasekretär Nabil al-Arabi pärast välisministrite kohtumist Kairos.

«Araabia Liiga välisministrid leppisid kokku rakendada kõikvõimalikke vajaminevaid meetmeid, et vastu astuda terrorirühmitustele, sealhulgas ka Islamiriigile,» kinnitas peasekretär.

Arabi kutsus varem päeval ühendust üles astuma vastasseisu sunniitide äärmusrühmitusega Islamiriik ja teiste pühasõdalastega.

«Vajame otsust laiahaardelisest sõjalisest ja poliitilisest konfrontatsioonist,» ütles Arabi Araabia maade välisministrite kohtumisel päev pärast USA esidiplomaadi John Kerryga peetud kõnelusi Iraagis ja Süürias suuri alasid kontrolliva Islamiriigi-vastase tegevuse üle.

Ministrid kaaluvad Islamiriigi-vastast võitlust puudutava resolutsiooni vastuvõtmist ja «koordineerivad sellele terrorirühmitusele vastuseismist Ühendriikidega», ütles Araabia Liiga diplomaat.

Iraak tervitas varem pühapäeval USA presidendi Barack Obama plaani moodustada pühasõdalaste vastu rahvusvaheline koalitsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles