Praegune dalai-laama tahab jääda viimaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama Tenzin Gyatso
Dalai-laama Tenzin Gyatso Foto: SCANPIX

Tiibeti vaimne juht, Tema Pühadus XVI dalai-laama Tenzin Gyatso sõnas Saksamaa väljaandele Welt am Sonntag antud intervjuus, et tema peaks olema viimane dalai-laama.

79-aastase dalai-laama sõnul ei sõltu Tiibeti budism vaid ühest inimesest, vaid selle eesotsas on suur ja hästi organiseeritud juhtkond.

«Tiibetil on dalai-laama olnud ligi 500 aastat. XVI dalai-laama on populaarne. Dalai-laamade institutsioon tuleks sellega lõpetada. Kui järgmine dalai-laama on nõrk, siis ta lihtsalt häbistaks budismi ja eelnenud dalai-laamasid,» viskas Tenzin Gyatso nalja.

Dalai-laama arvates on Tiibeti budismi taga märkimisväärseid isikuid, kes aitavad selle inimarmastuslike ideede levikule kaasa.

Dalai-laama lisas, et loodab elada 113-aastaseks.

Praegune dalai-laama põgenes Tiibetist 1951. aastal pärast Hiina-vastase ülestõusu läbikukkumist. Nüüd resideerub ta Indias Pandžabi osariigis Dharamsalas.

Hiina valitseb seni autonoomset Tiibeti ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles