Tuomioja: Ida-Ukraina separatistide seas püüti korraldada võimuvahetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Erkki Tuomioja.
Soome välisminister Erkki Tuomioja. Foto: SCANPIX

Soome välisministri Erkki Tuomioja sõnul püüti Ida-Ukrainas tegutsevate separatistide seas korraldada eelmisel nädalal võimuvahetust. 

«See viitab tõsiasjale, et kõik (osapooled) pole oma juhtide kontrolli all,» rääkis ta täna YLE hommikuprogrammis «Aamu-TV».

Nädalavahetusel rikuti relvarahu. Osapooled süüdistasid teineteist. Tuomioja sõnul pole aga tegeliku süüdlase osas mingit kindlust.  

«Tõenäoliselt rikkusid relvarahu nii üks kui teine. See on tingitud asjaoludest, et piirkonnas on rühmi, kes ei allu täielikult Ukraina ega ka Venemaa valitsusele. Vabatahtlikest koosnevad rühmad ei pruugi tingimata presidentide korraldustele alluda.»  

Ukraina president Petro Porošenko ja Vene liider Vladimir Putin leppisid relvarahus kokku eelmise nädala lõpus. Euroopa Liit kavatseb täna kehtestada uusi Vene-vastaseid sanktsioone, kui osapooled kokkulepet ei täida.

Tuomioja sõnul pole laiendatud sanktsioone mõtete kehtestada siis, kui osapooled peavad  kokkulepetest kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles