NATO: Vene sõjaväelaste arv Donbassis suureneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväelaste arv Donbassis suureneb, kinnitas NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow Brüsseli-Moskva videosilla ajal.

«Viimastel päevadel oleme olnud tunnistajateks Vene relvajõudude üha suuremale otsesele tegevusele Ukrainas. Venemaad ei saa nimetada «murelikuks naabriks», vaid riigiks, mis üritab aktiivselt lõhkuda Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.»  

Vershbow rõhutas, et Venemaa ei suuda tunnistada õigust iseseisvumisele ja oma naabrite valikuid. Venemaa läks tema sõnul agressiooniga Ukraina vastu, ka Krimmi annekteerimist ei saa allianss tunnustada.   

Vershbow meenutas, et NATO tippkohtumisel Walesis võeti vastu otsus osutada Ukrainale mitte üksnes poliitilist toetust, vaid praktilist abi relvajõudude moderniseerimiseks. Alianss relvi saatma ei hakka, küll aga aidatakse tugevdada üldist potentsiaali tänu relvajõudude reformile ja professionaalsuse suurendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles