Ungari liitus NATO küberkaitse kompetentsikeskusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuni lõpul liitus Ungari kaheksanda riigina Tallinnas asuva NATO küberkaitse kompetentsikeskusega, liitumisläbirääkimised käivad veel Türgi ja USAga.

«Ungari esindaja ei ole veel Tallinna saabunud, kuid ta peaks jõudma selle aasta sees. Ta hakkab tööle väljaõppe ja doktriinide harus,» rääkis NATO küberkaitse kompetentsikeskuse pressiesindaja Liisa Tallinn BNSile.

Küberkaitse kompetentsikeskuse täisliikmena saab Ungari täieliku ligipääsu keskuse andmetele ning võimaluse tellida keskuselt analüüse ja uuringuid. Liikmesriigid panustavad keskuse eelarvesse rahaliselt ning saadavad Tallinnasse tööle ka oma esindaja.

Lisaks Ungarile käivad liitumisläbirääkimised veel Türgi ja USAga ning Türgiga loodetakse Tallinna sõnul veel sel aastal ka liitumislepinguni jõuda.

Seni on Tallinnas asuva NATO küberkaitse kompetentsikeskusega liitunud lisaks Eestile ja Ungarile veel Saksamaa, Hispaania, Itaalia, Läti, Leedu ja Slovakkia.

Küberkaitse kompetentsikeskus on 2008. aastal asutatud ja NATO akrediteeritud rahvusvaheline sõjaline organisatsioon. Keskus tegeleb küberjulgeoleku alaste konsultatsioonide, uurimistöö ja arendustegevusega.

Kompetentsikeskuse missiooniks on suurendada NATO, tema liikmesriikide ja partnerite vahelist infovahetust, koostööd ja võimekust küberkaitse alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles