EL lükkas edasi otsuse langetamise Venemaa sanktsioonide ajastuse osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu eeistuja Herman van Rompuy.
Euroopa Ülemkogu eeistuja Herman van Rompuy. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) liikmesriigid ei jõudnud kolmapäeval üksmeelele, millal uued majandussanktsioonid Venemaale peaksid jõustuma ja selle arutamiseks kohtutakse uuesti neljapäeval, teatasid diplomaatilised allikad.

«Euroopa Liidu liikmesriikide saadikud jätkavad tänast keskustelu sanktsioonide ajastuse osas homme, mis võimaldab kujunenud olukorra põhjalikumat hindamist ja lisakonsultatsioone,» märkis allikas.

Euroopa Liidu järgmine välispoliitika juht Itaalia välisminister Federica Mogherini rõhutas varem päeval, et EL peab olema uute Moskva-vastaste sanktsioonide osas ühtne, sest vastasel korral võib see Venemaad tugevdada.

ELi liidrid kutsusid 30. augusti ülemkogul karmistama Moskva-vastaseid sanktsioone ning liikmesmaade suursaadikud jõudsid neis reedel kokkuleppele, kuid uute karistusmeetmete jõustamine on pandud ootele, et anda hinnang Ukraina relvarahule.

Vastates küsimusele, kas sanktsioonid tuleks mõne liikmesriigi ilmseid kõhklusi arvates jõuga läbi suruda, ütles Mogherini, et arukas oleks «jõuda ajastuse suhtes üksmeelele».

«Kui me ei ole ühtsed, siis saab sellest meie nõrkus ja Venemaa tugevus. Meie ülesanne on leida konsensus,» ütles Mogherini, rõhutades, et räägib ELi praeguse eesistujamaa Itaalia välisministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles